Szakmai beszámoló

Szervezetünk kevésbé támogatott állatvédőknél, menhelyeken élő kutyák gondozásához szükséges tárgyi eszközökben, szakmai tudásban igyekszünk segítséget nyújtani.

Saját célra nem gyűjtünk adományt, minden esetben más szervezetet támogatunk, vagy az állatvédelem társadalmilag is nehéz problémáján igyekszünk segíteni.

Közösségünk még nem jogosult a személyi jövedelemadó 1%-ra.
A segítségnyújtáshoz szükséges támogatást más forrásokból próbáljuk megoldani.

A legfontosabb számunkra, hogy minél többen beleláthassanak napi munkánkba, követhessék a különböző kezdeményezések teljes menetét, illetve az adományok útját is a beérkezéstől a fuvarozáson át a felhasználás helyéig. Ezt egyrészt rendszeres, havi hírleveleink segítségével tesszük, másrészt a közösségi portálok olyan napi szintű kommunikációt tesznek számunkra lehetővé, ami megengedi, hogy bárki részt vegyen bármelyik munkafázisunkban és segítsen bennünket akár önkéntes munkával, akár tárgyi vagy pénzbeli adományokkal.
www.facebook.hu/HangyaKozosseg

Mindannyian önkéntesek vagyunk, – saját, főállású munkánk, családunk mellett – szabadiőnkben végezzük munkánkat. Nincsen irodánk, alapítványi telefonunk vagy gépkocsink, fizetett alkalmazottunk, minden feladatot a saját erőnkből, eszközeinkkel teszünk. Szerencsére sok-sok önkéntes segítségére számíthatunk.

A hosszabb szemléletformáló beszámolókra, írásokra a 2016 őszén kezdett blog ad lehetőséget: www.hangyakozosseg.blog.hu
Ezekben az írásokban az adományozás kultúráját igyekszünk megismertetni. Az önkéntes munka népszerűsítésére is nagy hangsúlyt fektetünk, valamint a magyarországi állatvédelemről kialakult téves képet tárjuk fel és hozzuk közelebb a jelenlegi valós állapotokhoz.

2016-os évről szóló szakmai beszámolónk:
Szakmai beszámoló 2016-1