Mentsük meg a menhelyeket!

2020-ban újra útjára indítjuk Mentsük meg a menhelyeket! programunkat.

Állatvédelmi munkásságunk alatt a mélypont mélypontjára értünk. 220 állatvédelmi szervezettel vagyunk kapcsolatban. Tisztán látjuk, hol van a legnagyobb szükség támogatásra.

Az élelemhiány a legszembetűnőbb probléma jelenleg a válság idején. Mi azonban belátunk a színfalak mögé is. Sajnos a támogatások visszaesése az állatok orvosi ellátását is akadályozza. Vannak olyan feladatok, amiket muszáj beütemezni. Amit minden áron meg kell oldani, mert következményei lehetnek.

A Hangya Közösség nagyon régen átlátta, hogy az egyetlen hosszútávú segítség az állatvédelemben, a megelőzés. Nem lesznek zsúfolva a menhelyek, ha nem lesz ennyi mentendő állat. Lesz idő rehabilitációra, sétáltatásokra, kommunikációra, ismertségre, programokra, szemléletformálásra – ha nem lesz ennyi kutya. Nem lesz ennyi állatkínzás, ha átlátható lesz a kutyalétszám. Nem lesz ennyi kutya utcán, ha nem születik ennyi kutya az utcára….

Igen, az egyetlen hosszútávú segítségnek az ivartalanításban látjuk. A menhelyek ivartalanítják saját kutyáikat, ebben nem ismernek kérdőjelet. Igen, a beérkező vemhes kutyákat is, mert nem, nem alkalmas a menhelyek nagy része (a fertőzésveszély miatt) oltatlan, babakutyák tartására. Mert egy-egy kölyökalom több száz ezer forintos költséggel is járhat, amit nem tudnak vállalni. Mert így is teljesen zsúfolásig tele vannak a menhelyek, nem kell még még még több kutya. Mert a kiskutyák érkeznek szatyorban, dobozba dobva erdőbe, útszélén hagyva. Mert kiskutyákkal is tele vannak a menhelyek. Így akit csak tudnak, ivartalanítanak. Hogy ne szülessen még több kutya.

Mi az ivartalanításban hiszünk, ebben próbálunk segíteni! Ez az egyetlen megoldás a jelenlegi helyzetre.

Kérjük, segítsetek a menhelyeknek, állatvédő szervezeteknek, hogy ne egyedül viseljék ezt a terhet.
Hadd érezzék, hogy a kidobott, megkínzott kutyák nem csak az ő felelősségük!

Hangya Közösség
Bankszámlaszám: 16200223-10044991-00000000 (MagNet Bank Zrt)
IBAN: HU06 1620 0223 1004 4991 0000 0000
SWIFT: HBWEHUHB
Paypal: Hangya Közösség
paypal.me/hangyakozosseg
(Etikus adománygyűjtő szervezet vagyunk, átláthatóan működünk, minden pénzmozgással részletesen elszámolunk.)