Kérjük, gondolj ránk!

Ne hagyd elveszni!

Minden évben az adózók FELE (!), nem rendelkezik személyi jövedelemadója 1%-ról.
A tavaly, az előző évekhez képest újabb 500.000 ember NEM tartotta fontosnak, hogy támogassa az önerőből tevékenykedő civil szervezeteket.

Az állatvédelem területén dolgozó szervezeteket nem támogatja az állam. Az 1%-os felajánlásokból befolyt összeg az egyetlen lehetőség arra, hogy fejlődhessünk, menthessünk, hogy bármi változás történhessen.

Ezek a legfontosabb adatok:

Hangya Közösség Alapítvány
18732993-1-42

Hogyan ajánlhatod fel 1%-odat?
 • Könyvelő végzi az adóbevallásodat:
  Nála kell jelezni az 1% felajánlás kedvezményezettjét (nevét és adószámát)
 • Elektronikusan Ügyfélkapun keresztül az jövedelemadó-bevallás részeként, egyidejűleg vagy elkülönülten is lehet
  • Igen, akár azonnal most is felajánlhatod, már elérhető a felület!
  • ha a NAV végzi az adóbevallásodat, külön kell nyilatkoznod az elektronikus felületen
  • amennyiben magadnak állítod össze az adóbevallásodat, akkor ki kell töltened az erre vonatkozó részt, vagy külön időpontban is felajánlhatod.
   https://www.nav.gov.hu/nav/szja/szja
 • Amennyiben nincs ügyfélkapu regisztrációd, úgy postai úton vagy a NAV ügyfélszolgálatain személyesen, lezárt, adóazonosító jellel ellátott borítékban. A nyomtatványt az oldalunk alján is le tudod tölteni.  Az 1953-as számú bevallási nyomtatvány EGYSZA lapját kell kitöltened.
 • 2018-tól megszűnt a munkáltatói adó megállapítás, azonban a korábbi évek gyakorlatával egyezően a munkáltatód továbbra is összegyűjtheti a nyilatkozatodat.
A magánszemélyek és általános forgalmi adó fizetésére nem kötelezett őstermelők adóbevallásának beküldési határideje május 20.
2019-ben is a NAV készíti el az adófizetők szja-bevallását. A NAV bevallás tervezetet március 15-ig teszi közzé. Amennyiben a magánszemély rendelkezik ügyfélkapuval a tervezetet megnézheti és módosíthatja a www.nav.gov.hu-ról és a www.magyarorszag.hu-ról elérhető weboldalon. Amennyiben egyetért a tervezettel, nincs semmi dolga, az adóhatóság május 20-ig véglegesíti bevallását.

Ha Ön nem ért egyet az adóbevallási tervezetben feltüntetett adatokkal, május 20-ig kijavíthatja, illetve kiegészítheti az erre a célra kialakított elektronikus felületen vagy 19SZJA jelű bevallás postai vagy ügyfélszolgálaton való benyújtásával.

Tipp: Ne felejtsd el az 1%-os nyilatkozat kitöltésekor megadni neved és email címed, hogy a megköszönhessük illetve közvetlenül neked számolhassunk be arról, mire költöttük a támogatásod.

Figyelj a határidőkre:

Április 15: az ügyfélkapuval nem rendelkező adózók (postán, elektronikusan, sms-ben, telefonon) kérhetik, hogy részükre a NAV postai úton megküldje a bevallási tervezetet. Ezt követően a tervezet már csak a NAV ügyfélszolgálatain kérhető.

Május 20: bevallási határidő