Szakmai beszámoló

Szervezetünk kevésbé támogatott, vidéki állatmenhelyek támogatására jött létre 2010-ben. Ezt bővítettük állatvédő szervezetekre. Tárgyi eszközökben, jogi és szakmai tudásban igyekszünk segítséget nyújtani.

Saját célra nem gyűjtünk adományt, minden esetben más szervezetet támogatunk, vagy az állatvédelem társadalmilag is nehéz problémáján igyekszünk segíteni.

A segítségnyújtáshoz szükséges támogatást különböző forrásokból próbáljuk megoldani: támogatásokból, adományokból, pályázati forrásokból.

A legfontosabb számunkra, hogy minél többen beleláthassanak napi munkánkba, követhessék a különböző kezdeményezések teljes menetét, illetve az adományok útját is a beérkezéstől a fuvarozáson át a felhasználás helyéig. Ezt egyrészt rendszeres, havi hírleveleink segítségével tesszük, másrészt a közösségi portálok olyan napi szintű kommunikációt tesznek számunkra lehetővé, ami megengedi, hogy bárki részt vegyen bármelyik munkafázisunkban és segítsen bennünket akár önkéntes munkával, akár tárgyi vagy pénzbeli adományokkal.
www.facebook.hu/HangyaKozosseg

Munkánkat főleg önkéntesként – saját, főállású munkánk, családunk mellett – szabadidőnkben végezzük. 2010-es alakulásunk óta mindent saját erőnkből, eszközeinkkel valósítottunk meg. 2020-tól 1 fő alkalmazottunk segíti önkénteseink munkáját. (Jelenleg sincs alapítványi telefonunk, laptopunk, nincs irodánk, nincs raktárunk. Saját eszközeinkkel dolgozunk.)

A hosszabb szemléletformáló beszámolókra, írásokra a 2016 őszén kezdett blog ad lehetőséget: www.hangyakozosseg.blog.hu
Ezekben az írásokban az adományozás kultúráját igyekszünk megismertetni. Az önkéntes munka népszerűsítésére is nagy hangsúlyt fektetünk, valamint a magyarországi állatvédelemről kialakult téves képet tárjuk fel és hozzuk közelebb a jelenlegi valós állapotokhoz.
2016 Szakmai beszámoló
2017 Szakmai beszámoló
2018 Szakmai beszámoló
2019 Szakmai beszámoló
2020 Szakmai beszámoló
2021 Szakmai beszámoló
2022 Szakmai beszámoló