Barkácsnapi eredmények

Rekordmennyiségű kutyaházat készítettünk önkéntesek segítségével

Megérkeztek a vidéki menhelyekre azok a kutyaházak, amelyeket közel 300 önkéntessel építettünk a Budapesti Fatelep -pel közösen szervezett barkácsnapunkon. Munkatársak, családtagok, baráti társaságok álltak össze, hogy szabadidejükben gazdátlan állatoknak segíthessenek. Jöttek gyerekek, felnőttek, családok, fiatalok, idősebbek: egy közös célért mind kutyabarátok.Összesen 56 db kutyaház készült, melyek a legkevésbé támogatott régiók menhelyeire kerültek.

Környezetvédelmi szervezetként nagy hangsúlyt fektetünk az újrahasznosításra: hulladék szőnyegekkel béleltük a házakat, maradék festékeket használtunk a tartósság megőrzése érdekében. A házikókat feleslegessé vált molinókkal fedtük. A Budapesti Fatelep több százezer forinttal támogatta a rendezvényt, biztosította a szakmai segítséget, a barkácsnap helyszínét és magát a faanyagot.

Ahány önkéntes, annyiféle kutyaház született: formában és színekben is elengedték a fantáziájukat! A kutyaházépítők között volt Szécsi Zoltán háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó és Koroknyai Virág, a tavalyi Miss World Hungary győztese is.

A kutyaházak a mátészalkai és kisvárdai menhelyre kerültek azokkal a tartós élelmiszerekkel és használati eszközökkel együtt, amelyek a hétvége alatt összegyűltek a fatelepen az adományozók jóvoltából. Szállítás költségeit partnerszervezetek, önkéntesek vállalták.

A vidéki menhelyeken a megnövekedett létszám miatt sajnos gyakran előfordul, hogy a kutyák minden védelem, fedél nélkül várják a hideget. A fagyos hónapokban számukra életmentő az adomány kutyaház.

A kutyaházépítő hétvégéről készült film ezen a linken érhető el: https://www.facebook.com/budapestifatelep/videos/365349607592421/

Képek a programról: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.1968631659921636&type=1&l=299de60704

Mátészalkai házikók: https://www.facebook.com/HangyaKozosseg/photos/a.537586242999204/1975084275916053/?type=3&theater

Kisvárdai házikók:

Vidám jó reggelt mindenkinek!Tegnap nagyon jó hírekkel jöttünk. NEKÜNK a csatolt képek hihetetlen boldogságot…

Közzétette: Hangya Közösség – 2018. december 1., szombat

 

Páratlan volt az összefogás, sok-sok szívmelengető történettel találkoztunk, fantasztikus embereket ismertünk meg. Aznap tényleg együtt dobbant sok-sok szív egy jó ügyért.

A Csömöri Állatvédőktől kaptunk egy szedett-vedett, szétesett kisházikót, amit az “összelegózás” és a hiányzó részek pótolása után még újjá is varázsolt egy család. A gyerekek egész nap lelkesek voltak, az eredemény magáért beszél:

A kétnapos programot segítették: Bau-Systeme 92 Kft., Tímár Szerszám. A Diego a maradék szőnyegekkel, Hőstop-Plastika Kft-nek köszönjük a hőfüggönyökkel, Carglass Magyarország 50.000 Ft értékben támogtatta az eszközöket, az IloveBalaton.hu és a Platinum Magyarország pedig a fuvarban segített.

 

 

www.hangyakozosseg.hu

www.facebook.hu/HangyaKozosseg