Menhely támogató programunk

Folyamatosan támogatunk állatvédőket, elsősorban vidéki, nehéz sorsú régióban tevékenykedőket.
Ismerjük a munkájukat és látjuk, hogy a Magyarországra jellemző teljes állami támogatás hiánya mellett saját pénzből mennyire nehéz megtartani a megfelelő állattartáshoz szükséges állapotot (élelem, orvosi költségek, működési költség), nem hogy fejlődni. Sok helyen a kutyák gyönyörűen vannak ellátva, de hiába próbálnak gyűjteni egy-egy nagyobb beruházásra, mindig jön egy újabb magas költségű balesetes kutya, vagy élelemhiány vagy olyan probléma, ami miatt muszáj a tartalékokhoz nyúlni.

A teljes programot úgy dolgoztunk ki, hogy mindenkinek jó legyen, és hosszú előkészítések, egyeztetések előzik meg.

  • HANGYA KÖZÖSSÉG:
    A menhelyek számára a mi számlánkra gyűjtünk, ezzel megakadályozzuk, hogy bármi másra forduljon a megnevezett célra gyűjtött összeg. Mivel alapítványunkban senki nem kap juttatást, önkéntesként végezzük tevékenységünket, ez idő alatt a hozzánk beérkező összes saját adományt is a gyűjtésnek ajándékozzuk. Mindent, ami magára a gyűjtésre van címezve, de azt is, ami közlemény nélkül érkezik.
    A szervezetünk minden beérkező összegről egyesével, tételesen beszámol. A teljes gyűjtést vezeti, adminisztrálja, felajánlások, tárgyai lehetőségek után kutat, kivitelezőkkel, szakmunkásokkal egyeztet, árajánlatokat kér be, keresi a legjobb megoldást. Egy vidéki magyar menhelyen kevés kapacitás van több száz állat ellátása mellett ilyen jellegű adománygyűjtésre, koordinálásra.
    A beékezett adományokat közvetlenül magának a kivitelezőnek, szakembernek fizetjük természetesen számla ellenében. Az elvégzett támogatásról hivatalos szerződés születik köztünk és az állatvédő szervezet között. A menhelyek minden esetben örülnek, hogy ilyen sok segítséget kapnak. Mi pedig boldogak vagyunk, hogy segíthettünk. Igen, fura hobby ez 🙂
  • TÁMOGATÓINK:
    Szerencsére egyre több olyan támogató jelenik meg, aki látja, hogy az állatvédelem helyzete súlyos gondokkal küzd. Szívesen ad, de keresi a lehetőséget, hogy hova. Olyan szervezetet keres, akinek munkája átlátható, megbízható és folyamatosan beszámol a fejlődésről. Ahol szó szerint életmentő minden segítség. 7 éves jelenlétünk alatt sikerült bizonyítani a munkánkat!
    A Hangya Közösség támogatói nem nagy összegekkel segítenek, de ahogy a hangyás közmondás szól: SOK KICSI SOKRA MEGY – esetünkben abszolút így történik.
    Köszönjük mindenkinek a segítséget, nálunk tényleg akár egy csoki ára is segítség.
    Idén már azt is tapasztaltuk, hogy néhány támogató beállította, hogy minden hónapban utalja az épp aktuális menhely segítő programunk támogatását. Nekünk ez hatalmas lehetőség, hiszen előre tervezhetünk.

  • KIVÁLASZTOTT MENHELY:
    A menhely saját gyűjtését külön kezeli, mi abba nem látunk bele és beszámolni sem tudunk róla. Szerencsére mindenkivel jó a kapcsolatunk és nagyon kellemes közös munkáról tudunk beszámolni minden esetben. Van ahol már sikerült félrerakni és közösen indítjuk el a fejlesztést. Van ahol csak évek óta álmodoznak, ott teljes mértékben mi álljuk a költségeket.

2017-es programjainkról itt olvashatsz bővebben:
– Karcag: új kenelsor épül:

Karcag – Új kenelsor épül