Különleges adomány a kutyamenhelynek

 

Az újrahasznosítás jegyében gondolkodunk. Hiszünk abban, hogy sok funkcióját vesztett tárgy még hasznos lehet valahol. Ilyenek azok az épülethálók is, amiket a kampányok után leszerelnek.
A menhelyeken árnyékolónak, hideg és szélfogónak használják. Sok-sok kutya védelmét jelentheti.

A kisvárdai állatmenhelynek adományozta a tavaszi kampány során reklámra használt épülethálóit a CIB Bank, melyet a kenneleknél használnak fel árnyékolónak, ezzel óvva a kutyákat a nyári hőségben. Az adományozást a Hangya Közösség segítette, akik több éve dolgoznak a kevésbé támogatott vidéki menhelyekért: az újrahasznosítás jegyében gyűjtik, és elosztják azokat az eszközöket, tárgyakat, amelyek a háztartásokban és a vállalatoknál már feleslegessé váltak, de az állatmentés és gondozás során még hasznosak lehetnek.
A CIB Bank a tavaszi személyi kölcsön kampányában használt épülethálókat ajánlotta fel a Hangya Közösségen keresztül a kisvárdai Ugat-lak Közhasznú Alapítványnak.

A 2010-ben bejegyzett alapítvány Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében található, ahol évente körülbelül 450-500 kutyát fogadnak be Kisvárdáról és a környező falvakból, városokból. Jelenleg 310 kutyájuk van, mind kóbor állatok. A táplálásuk, gondozásuk, orvosi költségeik mellett a kötelező oltás, chip, féreghajtás és ivartalanítás költségeit is az alapítvány fedezi. Mindezt állami támogatás nélkül, kevés önkormányzati segítséggel, önerőből teszik az állatvédő önkéntesek.

2014-ben új telephelyre költöztek, egy szántóföldre, ahol a beton kenneleket támogatásokból ugyan meg tudták építeni, de a tetőre már nem sikerült összegyűjteniük a szükséges másfél millió forintot. Mivel nincsenek fák a környéken – így természetes árnyék sem – a beton a nyári hőségben erőteljesen felmelegszik. A kutyáknak nincs védelme a nap elől, ezért fogadta az alapítvány nagy örömmel a használt épülethálókat. Ezek a kennelek tetejére és oldalára kifeszítve megóvják az állatokat a napsugárzástól, és a betont a felforrósodástól. „A CIB Bank a fenntarthatóságot vállalati kultúráját átható, a működése egészét meghatározó gondolatnak tekinti, erőforrásai lehető legjobb hasznosítására, a pazarlás elkerülésére törekszik, ebbe a gondolatba pedig teljes egészében illeszkedik az újrahasznosítás is, ráadásul nehéz sorsú állatoknak nyújtunk így segítséget” – mondta el Szinai Ádám, a CIB marketingkommunikációs és PR vezetője.

A CIB Bankot és az alapítványt mi, a Hangya Közösség hoztuk össze, hiszen több éve segítjük a kevésbé támogatott vidéki menhelyeket: az újrahasznosítás jegyében gyűjtjük és elosztjuk azokat az eszközöket, tárgyakat, amelyek a háztartásokban már feleslegessé váltak, de az állatmentés és gondozás során még hasznosak lehetnek.

Köszönjük CIB BANK