12 szervezet érdekközösségét képviseltük

Ernyőszervezetként fontosnak tartjuk, hogy kiálljunk az állatvédelmi szervezetek mellett. Ha baj van ott teremjünk és segítő kezet nyújtsunk. Mert ez egy ernyőszervezet dolga.

Miért is volt fontos ez a 3 hónap munka? Jelenleg az állatvédelem helyzete a siralmasabbnál is siralmasabb helyzetbe ért. Sorra rendelik el a szervezetek a létszámstopot, zárják a kapukat, mert már a mentett állatoknak is nehéz előteremteni az állatorvosi költségeket, az élelmet, az alapgondozáshoz szükséges munkaerőt és annak költségeit. A „nincs”-ből nem lehet várat építeni, de még vegetálni sem.

Minden apró támogatás hatalmas segítség. A közösségi gyűjtéseknek nyújtott remek platformot a goood.hu oldala, amin nem csak szervezetek indíthattak gyűjtést, hanem bárki.

A Skoopy Kft-nek a vírus a legrosszabbkor érkezett. Nem csak a Goood.hu, hanem az általuk működtetett BónuszBrigád.hu is gondba került. Csődvédelmet kértek és a kifizetéseket is befagyasztották. Nehéz helyzetbe került több száz cég, vállalkozás és több nonprofit szervezet is.

A Hangya Közösség önkéntesei azonnal felvették a kapcsolatot a károsult állatvédő szervezetekkel, hogy érdekközösséget kovácsoljanak a károsultak számára. Közösen mindig könnyebb fellépni. Innen átvették a munka nagy részét, a szervezeteknek nem volt teendőjük.

12 gyűjtés eredménye összesen 2,3 millió forint adománya nem került kiutalásra.

Dr. Madocsai Kingát kértük fel ügyünk képviseletére, akinek kitartása és hozzáállása miatt végül minden állatvédelmi károsult megkapta a neki gyűjtött összeget. Millió levélen, telefonbeszélgetésen, tárgyaláson, egyeztetésen túl tegnap megérkezett az utolsó kifizetés is.

Szinte napra pontosan 3 hónap munkája zárult sikeresen. Sokszor rezgett a léc, röpködtek a jogszabályi hivatkozások, hol kedvesebb, hol keményebb formában. Többször éreztük, hogy veszett ügyet hajtunk, de Heller Gábor tulajdonos és a vagyonkezelő is azon volt, hogy a már zárolt pénzeszközökből a támogatók által elutalt adományok végül megérkezzenek a kedvezményezett szervezetekhez.
Köszönjük mindenki munkáját!
Köszönjük Kinga, hogy hitt az ügyünkben, akkor is, amikor mi már csak reménykedtünk. Köszönjük, hogy szívén viselte a gazdátlan állatok sorsát!

Rendkívül nagy eredmény, hogy a civil közösségek részére sikerült a pénzkövetelés behajtása. Ráadásul 100%-os eredménnyel.

(Kicsi a hangya, de összefogva hegyeket görget…)

Drukkolunk a Skoopy Kft-nek, hogy sikerüljön talpraállni és rendezni a többi károsult követelését is.