Házipatika.com olvasói segítettek

 

A legolvasottabb egészségügyi portál, a HáziPatika.com kereste meg szervezetünket, hogy szeretne segíteni a gazdátlan, reménytelen helyzetbe került, hátrányos területeken működő menhelyek kutyáinak.

Nagy örömmel csatlakoztunk kezdeményezésükhöz. Bár a felhívást egy hónapos időszakra jelöltük meg, és a vágyott összeget 500.000 Ft-ra, már az első napokban látszott, hogy az olvasói körüket igazán érzékenyen érinti az élelemhiány, az éhezés szélén álló állatok problémája. A számok pörögtek, mi naponta figyeltük, hogy hány kg élelmet is tudunk ebből majd vásárolni.

A  2020.05.12 – 2020.06.11 időszakban a megálmodott fél millió forint helyett négyszer akkora támogatás érkezett! Összesen 2 millió forint. Nem mertünk hinni a szemünknek!

  • 9 olyan menhelyet választottunk, ami vidéken, kevésbé támogatott régióban működik.
  • Több mint 1.500 kutyának oldottuk meg a élelmét több hétre!
  • Összesen 7 tonna élelemről beszélünk, ami közösségi gyűjtés területén egyedülálló

Az adjukössze.hu-n futó HáziPatika-Hangya Közösség kampány időszaka alatt a Hangya Közösség számlájára is jelentős összeg érkezett, többen „Élelem” vagy „Hívj meg ebédre egy kutyát” közleménnyel utaltak. Így az oda érkezett támogatásokat is hozzáraktuk és picit kiegészítettük még saját kerettel is, mert így jelentős mennyiségi kedvezményt kaptunk.

Így összesen 2,4 millió forint összegben tudtunk élelemet rendelni a menhelyek számára, több mint 7 tonna mennyiségben. Hosszabb időre, több hétre fellélegezhet 1.500 kutya gondozója.

A támogatásban részesült menhelyek:

Buksi Állatvédő Egyesület, Balmazújváros

Csellengők Állatotthon Alapítvány, Gomba

HEROSZ Ózdi Szervezete, Kiskapud

Igéző Állatvédő Egyesület, Hódmezővásárhely

“Kóbor Szívek” Állatmentő és Környezetvédő Alapítvány, Karcag

Mentsvár az Állatokért Alapítvány, Lajosmizse

Összefogás az Állatokért Alapítvány, Mátészalka

Puli Állatvédő Egyesület, Debrecen

Ugat-Lak Közhasznú Alapítvány, Kisvárda

A kampány: https://adjukossze.hu/kampany/hivj-meg-ebedre-egy-kutyat-1994