Le a bolhákkal!

 

Megkérdeztük a menhelyeket, mire van a legnagyobb szükség. Szinte kivétel nélkül a bolhákat mondták így nyár végén. Ezért nekik kezdtünk el gyűjteni.

Tudtad?

Az állatokon látható kifejlett bolhák csak a bolha-populáció 5%-át teszik ki. A fennmaradó 95% pete, lárva és nimfa alak, amelyek az állatok lakókörnyezetében találhatóak meg, illetve mindenhol, ahol az állatok megfordulnak. Ezért mondhatjuk, hogy minden egyes észrevett bolha mögött nagyszámú fejlődési alak áll.

A fiatal, kifejlett bolha rendkívül érzékeny. Azonnal találniuk kell egy gazdát – egy kutyát vagy egy macskát. A gazda szőrzetére ugorva rögtön megkezdik a vérszívást és az első vérszívást követően már akár 24-48 óra elteltével párzanak. A fiatal nőstények folyamatosan rakják a petéket, általában napi 50 petét, 100 napon keresztül. Kedvező körülmények között a teljes fejlődési ciklus 21-28 nap alatt lezajlik, és a rengeteg kikelő petének köszönhetően a bolhák száma drámai gyorsasággal emelkedik.

Képzeljük el, hogy kb. 100 állatot gondozunk. Azt is képzeljük el, hogy elszaporodnak a menhelyen a bolhák, sok a bolhafészek, nincs pénz az egész telep egyidejű kezelésére.
A bolha embert sem kímél. A menhelyeken dolgozók folyamatosan küzdenek ellene. Hazaviszik. Úgy, ahogy mi is hazahozzuk egyik-másik vidéki menhelyről…
Kérjük, hogy segítsetek, hogy sok-sok helyre eljutva tudjunk segíteni! (a bolhaekcéma az egyik legrondább betegség, de sok kutya bolhaallergiában szenved)

A meleg idő miatt nagyon elszaporodtak a bolhák a menhelyeken. Csak erős fellépéssel, a teljes kutya állomány és maga a terület egyidejű kezelésével lehet megállítani.
A több száz kutyát gondozó telepeken ez hatalmas anyagi probléma.
A folyamatos bolhacsípések nem csak fájdalmasak, kellemetlenek, hanem több betegséghez is vezethetnek.
Kérjük, ha van lehetőséged, egy pici segítséggel támogasd kezdeményezésünket.

1 gazdátlan kutya parazitamentesítése = 1.000 Ft
Egy hangyányi segítség a szenvedés ellen.

Hangya Közösség

Bank: MagNet Bank
Bankszámlaszám: 16200223-10044991-00000000
IBAN: HU06 1620 0223 1004 4991 0000 0000
SWIFT: HBWEHUHB
Paypal: Hangya Közösség Alapítvány

 

Postai csekket szívesen küldünk, kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot:

info@hangyakozosseg.hu

 

magyar-hangya_kozosseg_eng-felhivas_facebook_0919