Melegedő kuckó – beszámoló

 

2020. Ez az év szinte mindenki életét felborította. A Covid szót soha nem felejtjük, ha vége is lesz. Idén 10 évesek lettünk, év elején tele voltunk tervekkel, teljesen másokkal. Tavasszal SOS élelmet gyűjtöttünk a menhelyeknek, állatvédő szervezeteknek. Hatalmas munka volt és nem tagadjuk nagyon elfáradtunk benne. Viszont megérte, hatalmas sikerrel, csaknem 1.00 tonna tápot és konzervet sikerült eljuttatni az éhes pocakokba. A második hullám előtt szerettünk volna egy olyan segítő megmozdulást, ami már régi vágyunk volt. De mindig lesz fontosabb, így mindig toltuk .

Aztán gondoltunk egyet. Mert 10 évesek vagyunk, mert Október 1. az Idősek Világnapja, Október 4. az Állatok Világnapja.

Vettünk egy nagy levegőt és most az idős, menhelyi kutyáknak szerettünk volna egy melegedővel segíteni. Bárhol elkelne egy ilyen házikó. Mi most a kisvárdai menhelyre gondoltunk, mert az egyik legmesszebb lévő, leszakadó régióban tevékenykednek, mert az egyik legnagyobb létszámú menhely, mert nekik ilyen sehonnan máshonnan nem adatna meg.
http://www.hangyakozosseg.hu/segitenel/egy-melegedo-kuckorol-almodunk/

Személyesen látogattuk meg nyár végén azokat a kutyákat, akiknek a hideg tél már nagy nehézséget jelentene.
http://www.hangyakozosseg.hu/hirek/a-nagy-csapat/

Nagy szerencsénkre 3 kismanó már melegben tölti a telet, örökbefogadták őket a bemutatóknak köszönhetően. De közben érkeztek rosszabb állapotúak is. A képen és videón látható  öregecskék mind gazdikeresők! Talán már csak mi hisszük, hogy nem maradnak itt legöregebb napjaikra.

Szerettük volna a teljes kampány alatt felhívni a figyelmet a menhelyi kutyákra, kiemelten az idősekre, akik legtöbbje ott nőtt fel a menhelyen, akik sosem fogják megtapasztalni egy gazdi szeretetét.
Több magánszemély és állatvédő szervezet jelezte, hogy felhívásunkra a legközelebbi menhelyet felkeresve örökbe fogadták a legidősebb kutyát. Köszönjük mindenkinek, aki ezzel segítette ezeket a csodakedves kisöregeket.

Igen, rémisztő, de legalább 5 ezer kutya soha nem fog a menhelyekről kikerülni, örök gazdinélküli lakos marad.

Mindig gyengéink voltak az öregek, így most nekik akartunk kedvezni. Legalább egy melegedő legyen a kisvárdai Ugat-lak Alapítvány menhelyén, ahová télen a legrozogább, legöregebbek kerülhetnek. Azok, akik már alig bírnak visszamásznia kutyaházba éjjel.

Megálmodtuk a hűtő-fűtő klímás helyiséget. Ahol az inkontinencia sem baj, tisztítható, felmosható, slagozható is. Ahol van kutyazuhanyzó, ha szükség van rá. Akinek van idős kutyája, aki már nem a legegészségesebb, tudja, hogy akár 16 órát is tudnak aludni egy nap. Pont ilyen kuckót terveztünk. Mert nekik a legnagyobb luxus a biztonság, meleg és kényelem. De ha kedvük van, a kinti kifutón kedvükre bandázhatnak.

Szeptember elején kezdtük és november közepén zárjuk a gyűjtésünket. Összesen 833 utalás érkezett a megsegítésükre. Átlagban 2.300 Ft-ot küldtek támogatóink, ahogy mindig, most is érezzük: Sok kicsi sokra megy! Köszönjük mindenkinek a ki megosztotta, akik összefogtak, aki banki vagy paypal utalást küldött, vagy épp a telefonos adományvonalunkat hívta!

A nagyobb támogatóink névtáblát is kaptak:

Nagy munka volt, tudtuk előre is, de utólag is látjuk. Vásárlás, felújítás, felújíttatás, tető, belsők, padlók, belső berendezés, fürdőszoba átalakítása, szállítás, fűtés, víz, villany, csatorna… Nem csak a fizikai munka, de millió telefon, intézés, szervezés, kuncsorgás, sok siker és még több sikertelen kérés. Aztán az idegesség része: elkészül, mégsem készül, meg lesz az anyag, hiánycikk, mégsem lesz meg, megkapjuk ingyen, az ígéret csak ígéret marad, mégis meg tudjuk venni… kb. minden egyes darabbal így. A karantén több munkást, önkéntest érintett, volt, amikor feladat azért állt 10 napot. Volt esős 2 hét, amikor alig tudtunk haladni, de volt többször is csodaszép napsütéses barkácsnap. Hol fenn, hol lenn.

Még mindig maradt pár apróság, ami szakemberre vagy épp a hivatalos útra vár. A kifutó kennelek is hamarosan elkészülnek, a csatornázás, új villanyoszlop lesz az E-ontól. Lassú víz partot mos, akik ismerik a kisvárdai menhelyet tudják, hogy minden a helyére kerül, Enikő harcos, kijárja, hogy mihamarabb a legjobb legyen a kutyáknak. Ha pedig elakad, számíthat a Hangyákra. Mi pedig az új feladatokba ugrunk bele, feltöltődve.

 

És végre eljött a nagy nap!

Mi épp karanténban, így szívfájdalmunk, hogy a beköltözéskor nem lehettünk ott. De részletes beszámolót kaptunk és így nektek is meg tudjuk mutatni. Nézzétek ti is a beköltözés pillanatát!
Van olyan kutya, aki azonnal bekucorodott és másodpercek belül alvónak tettette magát, nehogy ki kelljen menni. Van, akinek nem tetszett az odakészített pléd, sokat dolgozott, hogy odébb pakolja. Volt, aki nem értette hol van, neki picit tovább tart, hogy rájöjjön, a meleg milyen jó dolog és persze ahogy vártuk, végül rájött.
Ne felejtsétek ha nézitek, minden bent melegedő állat gazdikereső! Pár fázós kiscica is helyet kapott! Ha valaki gazdisodik, egy másik kutya költözhet a helyére!

Hatalmas köszönettel tartozunk a névtáblán nem szereplőknek is:

  • Matyógyanta Kft.
  • Melánia-Építő Építőipari És Szolgáltató
  • Magyarósi Csaba követőinek
  • RoadWalkers csapatának, akik veterán autós felvonulást szerveztek, hogy felhívják a figyelmet a megmozdulásunkra és az öreg kutyák helyzetére!
  • Hangya Közösség önkéntesei, kiemelten Gábor hangyácskánk
  • mindenkinek, aki most hullafáradtan nem jut eszünkbe, de biztos, hogy legalább egyszer már virtuálisan is megköszöntük!

Fantasztikus összefogás részesei lehettünk, hihetetlenül büszkék vagyunk a Melegedőre, a sok-sok támogatóra, segítőre, önkéntesre.

Beköltözés közben készült videó:
https://www.facebook.com/Ugatlak/posts/2195278520615901

Aki később talál közösségi megmozdulásunkra, keresse meg aktuális gyűjtésünket:
www.facebook.com/HangyaKozosseg

vagy támogassa a kisvárdai Ugatlak Alapítványt:

Ugatlak Alapítvány Kisvárda
Erste Bank: 11600006-00000000-49688838
Adószám: 18218714-1-15 (köszönjük az 1% felajánlásokat!)

Hálásan köszönjük:
Hangya Közösség csapata