Egy melegedő kuckóról álmodunk…

 

Tudjuk, hogy ma Magyarországon a menhelyek többszörös teltházzal működnek. Tudjuk, hogy ha nem kölykök a beérkező kutyák, nagy eséllyel ott öregednek meg. 1 hónapunk van még a meleg nyárból, utána már a hősösebb napokon a téli hidegre készülünk.

Október 4. az Állatok világnapja. Szeretnénk meglepni egy menhelyet egy igazi kuckóval. Ami nyáron hűtött, ami télen fűtött. Nagy kifutóval, otthonos melegedővel. Azok a kutyák számára, akiknek nem való a menhelyi élet, akik soha nem tapasztalták meg az igazi gazdis létet. Mert megérdemlik.

Október 1. az Idősek világnapja. Nagyon keveset gondolunk azokra a kutyákra, akik a menhelyen töltik öregkorukat. Sok helyen a gondozók éjjel is kimennek, hogy azokat, akik már nem tudnak bebillegni fagyok idején – berakják a saját kutyaházukba. Akinek volt idős kutyája tudja, hogy nagyon sokat alszanak, keveset mozognak. A meleg a mindenük, még jó időben is a paplan alá bújnak. A kényelem számukra a mennyország. Ők nem tudják milyen puha plédbe burkolózni a kanapén a gazdi mellett. De tudják mi a meleg, a saját, csak saját kuckó, a nyugodt pihenés öröme.

Idén lettünk 10 évesek és az ÖREG, mondjuk ki – utolsó idős – kutyáknak szeretnénk segíteni. Azoknak, akik fulladnak a legnagyobb melegekben, akiknek egy erősebb tél a véget jelentheti.

Megálmodtunk neki egy melegedő helyiséget, ahol békében és nyugalomban tölthetik öreg napjaikat. Van kedvetek őket támogatni?

  • mert 10. éve segítjük önkéntes munkában a menhelyeket. Szülinapunk van és ez az álmunk.
  • mert belenéztünk ezeknek a kutyáknak a szemébe és tudjuk, hogy ők is erről álmodnak
  • mert aki ismeri munkánkat tudja, minden energiánkat belerakjuk és megvalósítjuk: felkutatjuk, megvesszük, a-z-ig felújítjuk, leszállíttatjuk, berendezzük, felavatjuk.

De szükség van rátok is, hogy az álmunk valóra válhasson. Mindent megteszünk, de ehhez a ti segítségetekre is szükségünk lesz.

 

A kép valósághű, tényleg ilyenre tervezzük. (3D-s látvanytervet köszönjük: NAGAN Interior Design, Gergely Anna Boglárka)

Az Örök Otthonukhoz tartozna egy kifutó, ahová sokszor ki lennének engedve. De a hideg napokat bent töltenék (fűtött helyiségben), vannak akik már az esti lehüléseket is rosszul viselik. De arra is gondoltunk, a nyári nagy melegekben, a hűtött helyiség igazi megváltás az öregeknek. A legtöbben már szinte az egész napot végig alusszák, hadd tegyék kényelmes helyen. Műtét, ivartalanítás utána kistestűek nyugalomban, melegben lábadozhatnának, nem kellene télvíz idején a kennelbe visszamenniük.

Arra gondoltunk, hogy a 100.000 Ft feletti támogatók (legyen az magánszemély, cég, baráti társaság, munkahelyi csapat, rokonok köre… ) névtáblát kapnak a házikó falára. Ugye milyen szép lenne egy fal, ahol látszódik az összefogás ereje?

Az álmaink valóra váltak, sikerült megvalósítani a melegedőt:
http://www.hangyakozosseg.hu/hirek/melegedo-kucko-beszamlolo/

Beköltözés közben készült videó:
https://www.facebook.com/Ugatlak/posts/2195278520615901

Aki később talál közösségi megmozdulásunkra, keresse meg aktuális gyűjtésünket:
www.facebook.com/HangyaKozosseg

vagy támogassa a kisvárdai Ugatlak Alapítványt:

Ugatlak Alapítvány Kisvárda
Erste Bank: 11600006-00000000-49688838
Adószám: 18218714-1-15 (köszönjük az 1% felajánlásokat!)

Hálásan köszönjük:
Hangya Közösség csapata