Kutyaszemmel – képekben

2018. év végén egy hatalmas adományosztási hullámot indítottunk. Ilyen még nem volt a magyar állatvédelemben.

A Cofidis Magyarország segítségével, a Cofidis Kutyaszemmel programon belül nagyon sok helyre volt lehetőségünk segítséget nyújtani.
El sem tudjuk képzelni, hogy milyen helyzetben van az az állatvédő szervezet, akik 17 éve álmodoznak egy melegedőről, mert azóta nincs hova behúzódni a telepen, amikor sok órát töltenek kint a 40 fokban vagy akár a téli hófúvásban. Milyen amikor megkönnyezik a tápadományt, vagy épp egy doboznyi bolhairtónak örülnek annyira, mintha aranyrögökkel leptük volna meg őket.
Ilyen és ehhez hasonló adományokkal tudtunk segíteni 26 állatvédő szervezetet!
Sajnos az állatbántalmazók, a felelőtlen gazdáknak nem számít az ünnepi hangulat, a karácsony szelleme sem. Minden napra jut egy-egy olyan eset, aminek sosem szabadott volna megtörténnie. Köszönjük szépen minden támogatónknak, hogy év végén olyan meglepetéseket okozhattunk, ami nem csak a karácsonyi hangulatot hozta el, de a mindennapi munkában is könnyebbséget jelentenek.

A Cofidis Magyarország támogatásából 12 helyre tudtunk nagyobb segítséget juttatni:
http://www.hangyakozosseg.hu/sikereink/elso-lepesek-videki-allatokert/

Mátészalka– Összefogás az Állatokért Alapítvány – állatorvosi költségek támogatása – beszámoló

Fantasztikus hírrel keresett meg minket a Hangya Közösség! Igazi Mikulás csoda! A Cofidis Magyarország segítő kezet nyújtott és ott segített, ahol jelenleg éppen a legnagyobb szükség volt. 50 kutyánk orvosi ellátását finanszírozta! Volt közöttük, akinek védőoltásra volt szüksége, többek parazita megelőzéshez szükséges gyógyszerkészítményeket kaptak, volt aki ivartalanításra várt és sajnos azonnali műtéti beavatkozás is került a költségek közé (egy új mentvényünk, a súlyos gázolást szenvedett Géza kutyus megmentésére).
Nem lehetünk elég hálásak ezért a hatalmas segítségért, hiszen több mint 250 állat ellátását kell megoldanunk mindennap.

Nyírmada – Kóborlók Állatvédelmi Egyesülete – 5 db kenel – beszámoló

Karcag – “Kóbor Szívek” Állatmentő és Környezetvédő Alapítvány – tároló konténer – beszámoló

Valóra vált egy álom amit Cofidis Magyarország Kutyaszemmel programjának és a Hangya Közösségnek és támogatóiknak köszönhetünk ! ♥️
Nem hittünk a szemünknek amikor megérkezett ez a csodálatos vadonatúj tároló konténer az alapítványunk által működtetett karcagi menhelyre. Szó szerint sírtunk és nevettünk egyszerre a boldogságtól ,hogy végre a menhelyes kutyusaink élelmiszerért biztonságban tudhatjuk. Csodálatos karácsonyi ajándék ez nekünk amiért iszonyatosan hálásak vagyunk! Köszönjük Cofidis Magyarország! 

Kisvárda – Ugat-Lak Kutyamenhely Alapítvány – tetőszerkezet és tető – beszámoló

Sátoraljaújhely – Zemplén Gazdátlan Állataiért Alapítvány – melegedő, orvosi szoba – beszámoló

A Hangya Közösség és a Cofidis Kutyaszemmel (#kutyaszemmel) projekt támogatásával sikerült megvalósítani azt az álmunkat, hogy legyen egy kis irodánk, ahol fogadhatjuk látogatóinkat, az örökbe fogadókat, megihatunk egy teát a téli hidegben, át tudunk öltözni, valamint egy-egy frissen műtött kutyát is zárt helyen, nyugodt körülmények között tudunk elhelyezni, legalább az ébredezés idejére. 
Erre vártunk 17 éve.
Nagyon-nagyon jó ez az irodakonténer, már úgymond “belaktuk”.
Ez követendő jó példa lehet arra, hogy közösen, összefogással sokkal nagyobb eredményeket lehet elérni, mint magányos harcosként. 

Eger – Állatokat Védjük Együtt Alapítvány – 6 db kutyaház – beszámoló

Ózd  – HEROSZ Ózdi Szervezete – szivattyú és fertőtlenítőgép – beszámoló

Debrecen – Együtt az Állatokért Állatvédő Közhasznú Egyesület – 2 db nagy kennel – beszámoló

Sokan ismeritek a Hangya Közösség-et, igaz? Az ország különböző pontjain segítenek a menhelyeken. Kutyaházakat, élelmet és mindenféle hasznos dolgokat szállítanak, szerveznek, rendeznek a menhelyeknek, ahol a legnagyobb szükség van a segítségre. Idén a Cofidis Magyarország is az állatvédelem mellé állt, még pedig nem is akárhogyan!
A Cofidis Kutyaszemmel projektje keretében, mi is részesültünk egy hatalmas meglepetésben! #kutyaszemmel
Amit mi kaptunk tőlük, az olyanannyira hatalmas segítség volt, hogy 4 kutyát tudtunk kiköltöztetni a szociális épületből, ahol már hónapok óta raboskodtak ketrecekben. Azóta ketten gazdisodtak is az egyik kennelből, így újabb kutyákat tudtunk kiköltöztetni. A Hangya Közösség és a Cofidis Kutyaszemmel projekt támogatásával valósult meg mindez.   Nagyon-nagyon hálásak vagyunk! 

Békéscsaba – Békéscsaba Városi Állatvédők Közhasznú Egyesülete – talicskák, állategészségügyi készítmények és két chipleolvasó – beszámoló

Nagy örömmel értesültünk a Hangya Közösségtől, hogy újabb tárgyi adományokkal segítik mindennapi munkánkat. Mint mindig, most is megkérdezték, mire lenne a legnagyobb szükségünk? Mivel nem bővelkedünk anyagi javakban, így nem volt gond összeállítani egy listát, a legszükségesebb dolgokról. Ez úton is hálás köszönetünket fejezzük ki a Hangya Közösségnek, és a Cofidis Kutyaszemmel programnak az adományokért, amik nagymértékben hozzájárulnak a 300-as kutyalétszám gondozási munkálataihoz! Az adományok: – Vetri DMG immunerősítő (114 ml), amit kölyök, és gyenge immunrendszerű felnőtt kutyáink rendszeresen kapnak – ADVANTIX spot-on (72 db) különböző méretű kutyusoknak – CESTAL Plus féreghajtó tabletta (200 db) ami egy jó ideig elég lesz a frissen menhelyre kerülő kutyusok féregtelenítésére – 2 db chipleolvasó, mert a mindennapi használatban igencsak „megbízhatatlanok” lettek a korábban használatosak – 4 db „vadiúj” talicska, így le tudtuk cserélni az itt-ott lyukas, rozsdás régieket.

Kalocsa – Összefogás Az Állatokért Közhasznú Alapítvány – utánfutó – beszámoló

Nagyon hasznos adományt kaptunk! Hihetetlenül sokszor kellett megkérnünk valakit, vagy fizetnünk a szállításért. Most már van szép, új, saját utánfutónk! ❤️❤️❤️ Ezt, a Hangya Közösség és a Cofidis Kutyaszemmel projekt támogatásával sikerült megvalósítani. 

Hajdúböszörmény – Pacsi Kutyamenhely Alapítvány – állategészségügyi készítmények (parazitamentesítő) – beszámoló

2018 decemberében a Cofidis Magyarország és a Hangya Közösség jóvoltából kutyáink orvosi költségeinek támogatására 150 kutyára elegendő bolha és kullancs elleni cseppentőt és féreghajtót kaptunk. Nagy segítség ez ekkora állománynál ilyen ínséges időkben! 
Az adományból egy alkalommal már a teljes állományt lekezeltük 

Nyíregyháza – Állatbarát Alapítvány – Idős kutyák benti keneljének befejezésére – beszámoló

Valami készül… ?
Finisbe érkezett az idős kutyák kenneljének építése. Őszi átadást terveztünk, de megcsúsztunk, és az időjárás miatt meg kellett állnunk. Most viszont lassan kész leszünk, és hozzuk a fotókat a költözésről, és a komplett épületről is. 
A Hangya Közösség és a Cofidis Kutyaszemmel projekt támogatásával sikerült megvalósítani, befejezni a vadiúj nyugdíjas placcunkat.

A közös karácsonyi adománygyűjtésünk eredményét a Cofidis Magyarország megduplázta. A támogatók által megjelölt céloknak megfelelően segítettünk.
http://www.hangyakozosseg.hu/sikereink/karacsonyi-adomanyozas-elszamolas/

Debrecen – Puli Állatvédő Egyesület – Szimba (Bíbor) kutya életmentő műtét – beszámoló

Füzesabonyi Állatvédő Alapítvány – Nancy kutya életmentő műtét – beszámoló

Lajosmizse – Mentsvár az Állatokért Alapítvány – Dukati és Dinari orvosi költségeire – beszámoló

Nyíregyháza – PCAS-Pets Care Állatmentő- és Környezetvédő Egyesület – Romy életmentő műtétjére – beszámoló

Esztergom – Bogáncs Kutya- és Kisállatotthon Alapítvány – Maxi és Nova életmentő műtét – beszámoló

Békéscsaba – Osiris Állat-és Természetvédelmi Alapítvány – Mortissa kutya orvosi költségeire – beszámoló

Gyöngyöshalász – Papamaci Árvái Alapítvány – parazitamentesítés – beszámoló

Püspökladány – Elhagyott Állatokért Első Sárréti Regionális Állatvédő Egyesület – parazitamentesítés – beszámoló

Miskolci Második Esély Állatvédő Alapítvány – állategészségügyi csomag – beszámoló

Siófoki Állatvédő Alapítvány – állategészségügyi csomag – beszámoló

Hatvan – Kutyaszív Állatmentő Alapítvány – állategészségügyi csomag – beszámoló

Kondorosi Állatvédő Egyesület   parazitamentesítés – beszámoló

Karcag – “Kóbor Szívek” Állatmentő és Környezetvédő Alapítvány – 12 db kutyaház (gyártás alatt)

Várpalota – Alex Állatvédő Egyesület – speciális kutyatápok – beszámoló

Orosházi Állat-és Természetvédelmi Egyesület – kutyatáp – beszámoló

Mátészalka – Összefogás az Állatokért Alapítvány – 9 db kutyaház – beszámoló

Decemberben kaptunk egy telefont, szükségünk van-e kutyaházakra. A legjobbkor jött, mert épp aznap számoltuk össze, melyeket viselt meg annyira a rossz idő és a használat, hogy már csak pár hónapot fognak kibírni. Jó esetben. 
Most, egy napsütéses februári hétvégén pedig meg is érkeztek. Hát nem csodálatosak? ❤️