1 százalék – gyakori kérdések

 

Mi is az az adó 1%?

Mindenki saját maga döntheti el, hogy személyi jövedelem adója 1, azaz egyetlen egy %-át kinek ajánlja fel. Aki nem teszik, annak ez az összeg benn marad az államkasszában.
Kevésnek tűnik, de 2017-ben kb. 30 milliárd forintról beszélhetünk! Ennek több mint feléről nem rendelkeztek, így 12,8 milliárd forint került szétosztásra civil szervezetek között.
Az 1% felajánlást magunknak kell megtennünk. Akár ma is hozzáláthatunk, de május 22-én jár le a bevallási időszak. Utána már nincs rá lehetőségünk.

Ne hidd, hogy kevés vagy. Az 1 százalék összege átlagosan 4.423 forint. Ez adódik össze, ha mindenki komolyan veszi. Mégis ettől működik a magyar állatvédelem.

Mi az az +1%?

Az előző 1%-tól függetlenül másik 1%-ot fel lehet ajánlani technikai számmal rendelkező pl. egyházaknak. Innen válogathattok:
http://nav.gov.hu/nav/szja1_1/technikai_szamos_kedv

Új lehetőség

Engedélyezheted, hogy neved és postai, illetve elektronikus levelezési címed a kedvezményezett civil szervezet megkaphassa. Ezt az engedélyt nem kötelező megadnod, de mi örülünk neki, hiszen megköszönhetjük a támogatásod!

Hogyan ajánlhatod fel 1%-odat:
http://www.hangyakozosseg.hu/1szazalek/

Kérjük, gondolj Ránk:
http://www.hangyakozosseg.hu/segitenel/1szazalek/