Csapatsport – csapatnyi támogatás

A kutyások általában – nincs más választásuk – sportos gazdik. Ezért is állt olyan közel a szívünkhöz, amikor a Budaörs Handball csapata megkereste kis közösségünket.

Köszönjük a játékosoknak, klub dolgozóinak, a játékosok hozzátartozóinak és az Aramis SE-nek, hogy mellénk álltak!

A támogatás több oldalról érkezett. Egyrészt nagyon hasznos tárgyi adományokat gyűjtöttek a gazdátlan állatoknak. A vidéki menhelyek számára ezek a mindennapi eszközök nélkülözhetetlenek. A háztartásokban sokszor feleslegként, kidobandó holmiként jelentkeznek, de sok-sok állatvédőnek még kincset jelentenek. Ezért is örülünk, hogy egyre több magánszemély, család, baráti társaság gondol ránk a háztartási lomtalanítások, szortírozások alkalmával.

A Budaörs Handball játékosai még egy hatalmas meglepetéssel készültek számunkra. Két speciálisan, menhelyek számára készített kutyaházat ajándékoztak az általunk kiválasztott vidéki menhelyek részére.
A kutyaházak extra rágásvédelemmel, nyitható tetővel, hőszigetelve örök életűnek számítanak a menhelyeken, ezért igazi kincs számukra. Egy-egy házikónak több száz lakója is lehet az évek alatt: hatalmas segítség a gazdikeresők számára.
(bővebb információ: www.kutyahideg.hu)

A budaörsi kézilabdás lányok által szponzorált kutyaházak a siklósi állatvédőkhöz és az ózdi menhelyre utaztak a szervezésünkben.

Az egyik kutyaház a Harkány-Siklós Állat- és Természetbarátok Egyesületéhez került. A vadonatúj, mentett kutyák számára készült házat csodaként fogadták, sajnos nem gyakori az ilyen jellegű hozzájuk érkező segítség: ezért is volt olyan hatalmas öröm számukra. A fuvart egy helyi támogató cég szervezte, akiknek ezúton is köszönetet szeretnénk mondani.

image3

A Herosz Ózdi Szervezetének menhelyén, Ózd mellett, Kiskapudon 250 kutya él. Állatvédelmi szempontból az ország egyik legelhanyagoltabb területén végzik munkájukat, erejükön felül. Nagy öröm volt számukra, hogy Morzsa kutyának nem kell többet fáznia. Ő költözhetett a házba. Sajnos beteg, de a pihenés lehetősége biztosan meggyorsítja a gyógyulását!
Sikerült kiegészítenünk az adományokat még meleg holmikkal, lábosokkal, kutyafelszerelésekkel. Egy igazán állatbarát cég vállalta a segítség lejuttatását, hálásak vagyunk a Kinnarps-nak, hogy ilyen messzire, csak miattunk indult el egy hétvégi napon.

ozd

Újra igazi hangya csapatmunka részesei lehettünk. Mi csak pici láncszem voltunk a történetben, de közös erővel igazán fontos és hasznos segítséget nyújthattunk. Köszönjük szépen még egyszer a kezdeményezést és a nagyon pozitív hozzáállást a Budaörs Handball csapatának!

Készült egy kis videó is az adományok átadásáról a mosolygós lányokkal:

„Ismét bebizonyosodott, hogy ha sokan összefognak, abból születhet valami igazán jó. Nem volt kérdés, hogy az egész csapat, edzők, az irodai dolgozók, hozzátartozók, az Aramis SE futsalosai, tényleg mindenki felajánlja azt, amit tud, így sikerült megtöltenünk egy autót hasznos eszközökkel. Bízunk benne, hogy minden a legmegfelelőbb helyre kerül. Nagyon örülünk neki, hogy a felajánlott tárgyak mellett összejött annyi pénzadomány, hogy sikerült két kutyaházat is szponzorálni.”Pálos-Bognár Barbara, Budaörs Handball

Együtt a kutya hideg ellen – VIDEÓ