Összefogással megelőzhetjük a tragédiát!

Nincs olyan állatbarát Magyarországon, aki ne hallott volna a napokban történt szomorú eseményről. 40 kutya égett bent a tűzben egy menhelyen. Egy ország mozdult meg. Az Ebsegély szervezettől a következő nyilatkozatot olvastuk:

„Az Ebsegély nevében mindenkinek hálásan köszönjük és nem tudjuk elégszer elmondani, hogy mennyire de mennyire hálásak vagyunk a sok segítségért amit az elmúlt napokban tanúsítottatok! Arra szeretnék kérni mindenkit, hogy tárgyi adományok gyűjtését ha már elkezdte és nála van azt még nagyon szívesen és hálás szívvel átvesszük de most újat már ne kezdjetek és nem azért mert nem kell hanem mert olyan de olyan sok mindent kaptunk, hogy a folyamatban lévő és lebeszélt adományokat amiket még kapunk jövő hétig még el tudjuk raktározni de többet egyenlőre nem nagyon szépen megköszönjük az eddig kapott tárgyi adományokat! Lenne egy hatalmas kérésem viszont mindenkihez, aki gyűjt! Kérek szépen mindenkit, hogy gondoljatok mindenkire, aki velünk hasonlóan naponta mentik az állatokat és szükségük van rá! Akár milyen formában, de nekik is hatalmas segítség lenne !!! Jó lenne, ha mindenki érezhetné azt a szeretetet és törődést amit mi kaptunk tőletek ezekben a napokban! …”

Többször, több helyen elhangzott, hogy segítsünk más menhelyeknek, is: „Ne várjuk meg a tragédiát!”

A szívünkből szóltatok.

A Hangya Közösséget sokan ismerik országszerte. Aki állatokkal dolgozik, biztosan, mert havonta 20-30 szervezetet, állatvédőt támogatunk. Kicsik vagyunk, de szorgalmasak. Lakossági felajánlásokat, állatok, menhelyek számára hasznos holmikat gyűjtünk. Segítünk információval, akár jogi segítséggel is, elsősorban a vidéki, kevésbé támogatott menhelyeknek. Ha kell, kilincselünk, ha kell, élelmet gyűjtünk, ha kell, kutyaházakat barkácsolunk: minden esetben azon vagyunk, hogy megelőzzük a tragédiát!
Szeretnénk, ha nagyobb összefogással nagyobb dolgokra is képesek lennénk. Ha tényleg egy ország állatbarátai mozdulnának meg egy-egy ügyért.

A mostani tűz kapcsán éreztük, hogy jogos a félelmünk. A karcagi menhelyen egy pajtában és az oldalában épített kenelsoron kb. 40 kutya él. Az épület romokban hever, a kenelsor tákolt. Az épület tűz esetén pár perc alatt átégne, esélyük se lenne a kutyáknak. A villanyszerelő szerint a teljes épület áram ellátása életveszélyes. A kábelek kint futnak, a rágcsálók pedig rágják is azokat.
Több éve félelmünk, hogy egyszer baj lesz.

elozzuk-meg

A karcagi menhely története:

Kunkarcagi Állatvédő és Állatbarát Egyesület vezette a karcagi menhelyet. Sokszor futottunk bele, hogy a vezetőségnek „nem éppen szívügye” a kutyák sorsa. Az önkéntesek próbálták a telepet vinni: fotózni, hirdetni, örökbeadni, ideiglenest szervezni, orvosi vizsgálatra szállítani, menteni, sokszor saját zsebből finanszírozzák az állatorvosi költségeket. Volt, hogy több támogató jelezte, az utalt összeg nem ért el a kutyákig, ahogy az 1% sem. Más is lehetett a gond, ugyanis az ügyészség elindította az egyesület felszámolását 2016. év elején. Az önkéntesek ott maradtak 200 kutyával, egyetlen egy fillér nélkül. Akkor melléjük álltunk és láttuk küzdelmes munkájukat. A pajta égető problémája háttérbe szorult.
Azóta megalakították Kóbor Szívek Állatmentő és Környezetvédő Alapítványt. Viszont mint fiatal szervezet még nem pályázhatnak, 2 évig még 1%-ot sem gyűjthetnek. Mégis annyira igyekeznek, az pajtában lakó kutyák áttelepítésére összegyűjtöttek egy kisebb összeget, ami pont a betonozásra elegendő. Tavasszal elkezdik a munkát. A kenel rácsokra, a tetőre már nem futja. A telep villanyhálózatát is rendbe kellene rakni.

Ha bárkinek bármi ötlete van, szívesen fogadjuk!

Szeretnénk melléjük állni és segíteni. Akár alapanyaggal, akár felhasználható anyaggal, akár úgy, hogy összegyűjtjük, amit lehet és abból megvásároljuk számlára az alapanyag egy részét.

Látjuk küzdelmes munkájukat, látjuk, hogy mit tesznek az állatokért. Tudjuk, hogy kell a segítség és azt is, hogy a tragédia ott is bármikor megtörténhet. Fogjunk össze, mert ha mindenki csak egy kicsivel segít, hatalmas dolgokat érhetünk el.

Amennyiben tárgyi adománnyal tudjátok támogatni a kezdeményezésünket, vegyétek fel velünk a kapcsolatot:
adomany@hangyakozosseg.hu

Tárgyi adományokat is gyűjtünk, nézz szét otthon, nekünk sok minden hasznos lehet:
http://www.hangyakozosseg.hu/kiemelt/adomany/

Utaláshoz:
Bank: MagNet Bank Zrt. Hangya Közösség
Megjegyzésbe írjátok bele: “Karcagnak”
Bankszámlaszám: 16200223-10044991-00000000
IBAN: HU06 1620 0223 1004 4991 0000 0000
SWIFT: HBWEHUHB
Paypal: Hangya Közösség
https://www.paypal.com/cgi-bin/webscr?cmd=_s-xclick&hosted_button_id=CMXFGEP6L4RYL

A gyűjtés befejeződött, az eredményekről itt tájékozódhat:

Karcag – összefogással segítettünk

 

Hangya Közösség
www.hangyakozosseg.hu
www.facebook.hu/HangyaKozosseg