Így is lehet…


Érkezett egy kedves üzenet számunkra. Szóhoz sem jutottunk.
Amikor érezzük, hogy nem hiába való a munkánk, hogy nem vagyunk egyedül, másokat is érdekel a négylábú társaink problémája. Azért van remény, növekszik itt egy állatbarát generáció. Amikor végig fut rajtunk egy kellemes melegség: mennyi-mennyi szeretet bújik meg a világon.

A Pető Intézetben központi idegrendszeri eredetű mozgássérült gyermekek tanulnak. A 2. számú csoport diákjai és nevelői úgy gondolták gyűjtést szerveznek.
Tiszta szívből, önzetlenül szerettek volna segíteni ismeretlen, gazdátlan állatok számára.
Sikerült.

Noémi hangyánk és Yoda kutyája meglátogatták a kisdiákokat, akik a legnagyobb szeretettel fogadtak bennünket. Számos apró csoda részesei lehettünk.

A gyerkőcök nagy lelkesedéssel fogadták a tacskót, körben ülve várták, hogy egyesével megsimogathassák. Néhány gyereknek ehhez segítségre volt szüksége, de görcsös mozdulataik percek alatt egyre finomabbakká váltak a kutya érintésétől. Az az öröm pedig, ami ilyenkor sugárzott az arcukon, egyszerűen leírhatatlan. Hihetetlen boldogság volt látni azt a kislányt is, aki az elején jelezte, hogy nagyon szereti a kutyákat, de fél tőlük. A végén mégis ő volt az, aki kérte, hadd simogassa meg harmadszorra is Yodát. Csak egy pozitív tapasztalatra volt szüksége, hogy megnyíljon az állatok irányába, és meg merjen érinteni egy négylábút.

igy-is-lehet-02-800x444

Rengeteg olyan tárgyat gyűjtöttek, melyekre egy menhelynek folyamatosan óriási szükségük van. Hoztak kutya- és macskaeledelt, tiszta törölközőket, de legnagyobb kincset ők maguk barkácsolták. Kézműves foglalkozás keretében szivacsokból készítettek meleg fekvőhelyet kisállatok részére. Mert a pedagógusok nem „csak” arra gondoltak, hogy fejlesszék a diákok kézmozdulatait a szivacsra húzott ágyneműhuzatok csomózásával. A feladat más célt is szolgált: jót tegyenek, otthontalan állatok számára biztosítanak meleg pihenőhelyet.

igy-is-lehet-03-800x444

Az volt a kérésük, hogy keressünk egy menhelyet, ahol szívesen fogadják felajánlásukat.
Mi a karcagi állatvédők gondozottjainak szánjuk. Ott most nagyon elkél a segítség. Az adományok lejuttatását vállaltuk.

Mindig szívet melengető, ha egy-egy csapat összeáll és gyűjt. Olyan sokszor elég otthon szétnézni, egy doboznyi adomány mindig összegyűlhet. Ha a munkatársak, baráti társaságok, rokonságok csak évig egyszer összegyűjtenék a felesleges holmijukat, nem lenne hiánycikk a használt törölköző a menhelyeken.

Mindenkit csak biztatni tudunk: kevés befektetéssel sokat tudunk tenni: ADNI JÓ.

Sokszor ami nekünk felesleges, másoknak kincs lehet:

http://www.hangyakozosseg.hu/kiemelt/adomany/


igy-is-lehet-04-800x584