Kóbor állat megelőzés pályázat 2022

FIRST STEPS – 2022 – Pályázati felhívás

Megnyílt Hangya Közösség pályázata. A kutyák és macskák ivartalanítását támogatja a FIRST STEPS – Kóbor állat megelőző program 2022

Olyan állatvédő szervezetek jelentkezését várjuk, akik a lakossági túlszaporulatok csökkenését tűzték ki célul és ehhez szükségük van anyagi támogatásra. A programban azok a potenciális lakossági kóbor vagy kóborló macskák és kutyák vehetnek részt, melyek utódaiból gazdátlan, ellátatlan kóbor állatok válnak. A felesleges szaporulatok megelőzését támogatjuk a programunk során. Hogy minél kevesebb kutya és macska végezze az utcán vagy menhelyeken.

A részletes pályázati kiírás:

Palyazat_Kobor_allat megelozo program_2022 (letölthető pdf)

Összefoglaló KISOKOS a pályázatról:

Ki pályázhat?
Állatvédő szervezetek, melyek a lakossági szaporulatok csökkentésével foglalkoznak.

Mire lehet pályázni?
Macska és kutya ivartalanításra (és a beavatkozáshoz tartozó eszközök, gyógyszerek, varratszedés) költségeire. A pályázat nem visszatérítendő.

Milyen összegben?
A pályázó által igényelt összegben, maximum 300.000 Ft-ig. A keretösszeg 10 millió forint, a forrás kimerülésig tart. A forrás növelésével bővülhet a nyertes pályázatok listája, ezért várólistát vezetünk.

Mennyi idő áll rendelkezésre?
A pályázat leadási határideje 2022. október 11-től a forrás kimerüléséig. A pályázat elbírálása a beadástól számított 5 munkanapon belül. A beavatkozások határideje a nyertes pályázat értesítésétől 2022. november 30-ig, az elszámolás legvégső időpontja 2022. december 31.

Beadandók:
Jelentkezés a pályázatra:

 • Jelen kiírás 1. számú melléklete szerinti „Költségterv” – a pályázati anyag leadásakor kötelező. 1sz-melleklet_KOLTSEGTERV-1
  (Ha nem sikerül letölteni, az oldal alján a főkép alatt másik lehetőséget adtunk meg)
 • A jelentkezési űrlap kitöltése a jelentkezés feltétele: https://forms.gle/y8W7ss8PHnASiMcr7

A nyertes pályázó:

Pályázati időszakban:

 • Elszámolás űrlap: https://forms.gle/EKM6jLazNoPUUZoZ9
  A költségtervben szereplő állatoknak és a számlázott tételeknek meg kell egyeznie az elszámolási űrlapra felvitt, pályázatban résztvevő állatokkal és költségeikkel. Segítség lehet az 5. számú melléklet.
 • Állatorvosi számla regisztrálása: https://forms.gle/RAjCm793AHrZTJRLA
  Kérjük, hogy minden esetben kerüljön fel, hogy milyen számla került kiállításra a rendelőtől (kitöltheti a pályázó, vagy a számlát kiállító állatrendelő is). Így tudjuk követni a több száz számlát. Csak a regisztrált számlákat tudjuk kifizetni.
 • Jelen kiírás 4. számú melléklete szerinti „Állattartó hozzájáruló nyilatkozat” – a nyertes szervezet és a gazda közötti megállapodás a műtéti beavatkozás elvégzéséről (nem kell benyújtani) 4sz melléklet_ÁLLATTARTÓ HOZZÁJÁRÓ NYILATKOZAT
 • Fénykép: Nem kérjük, hogy műtét közben, előtt, után készüljön a fotó. Nekünk tökéletesen elég bármilyen fénykép az állatról (akár a kolóniás befogott állatról a boxba  – láthatóan – befotózva)
 • Segédlet: Jelen kiírás 5. számú melléklete az „Adminisztráció”– nyertes szervezet számára nyújt segítséget az adatvezetésben és ennek kivonata kerül elszámolásra (nem kell benyújtani). 5sz melleklet_ADMINISZTRÁCIÓ

Bővebb információ: info@hangyakozosseg.hu; palyazat@hangyakozosseg.hu

____________________________________________________________________________

SEGÍTS MEGELŐZNI A BAJT!

Szeretnénk, ha minél kevesebb állat kerülne rossz körülmények közé, ha minél kevesebb kutya és macska születne utcára, gazda nélküli sorsra.
A Hangya Közösség ivartalanítási pályázatot indít, melyet most te is támogathatsz! Fogjunk össze a sorstalanokért, akár egy tavaszi fagyi ára is nagy segítség!
A pályázat hivatalos keretek között kerül megrendezésre, a nyertesek munkáját végig követjük, részeredményekről beszámolunk és részletes elszámoltatással, beszámolóval zárul a projekt.

A pályázatot a Hangya Közösség számára 2021-ban felajánlott 1% teljes összegéből és adományozóink támogatásából fedezzük. Ha úgy érzed, hogy te is szívesen hozzájárulnál, a következő módon segíthetsz:

Anyagi támogatással (cégek számára adományigazolást biztosítunk!)
Bank: MagNet Bank Zrt. Hangya Közösség
Bankszámlaszám: 16200223-10044991-00000000
Paypal: paypal.me/hangyakozosseg
IBAN: HU06 1620 0223 1004 4991 0000 0000
SWIFT: HBWEHUHB