Kívánságlista

 

Mindenki szokott álmodozni. Néha belemerülünk és azon gondolkodunk, milyen jó lenne ha…

Hogy mennyit tudnánk segíteni ha…

Gondoltuk összeírjuk, hátha valakinél pont van egy felesleges „ha”.

Mi tárt karokkal várjuk.

MENHELYEK ÁLMAI

AUTÓ: amennyiben van már használaton kívüli, de még jó állapotban lévő autód, ajánld fel.  Sok helyen azért nehézkes a mentés, mert nincs hozzá szállításra alkalmas eszköz.

Amennyiben puttonyos vagy tranzit/furgon, esetleg más nagyobb rakodóterű autó, akkor az plusz öröm számukra.

A vidéki állatvédők saját autójukkal mentenek. Olyan állapotban is van, hiszen napi sok-sok km-ert mennek, sok-sok beteg állatot szállítanak. Ahelyett, hogy újat vennének, orvosi költségekre szánják a pénzt.

FERTŐTLENÍTŐK: minden mennyiségben

KUTYAHÁZAK: Nagy szolgálatot tesznek a lakossági használt kutyaház felajánlások is. A legsürgetőbb időben megoldják a problémát. Viszont nagy álmunk, hogy minden menhelyen legyen pár rágás biztos ház, fertőtleníthető, bélelt kutyaház.

Erre indítottunk is egy kezdeményezést: www.kutyahideg.hu

FAGYASZTÓLÁDA: Hihetetlen nagy szükség van erre a háztartási eszközre, hiszen ebben tárolják az élelmet. Ennyi kutya ellátása főleg feleslegben maradt élelemmel lehetséges. A szállítási költség miatt egyszerűbb egyben elhozni, de akkor tárolni kell.

Fontos, hogy picit újabb típus legyen, ha nem is a legutolsó 10 évből. A régi készülékek 5-6x többet fogyasztanak, mint egy újabb. Ezt a villanyszámla kifizetésénél megérzik a menhelyek.

KENELEK ÉPÍTÉSÉHEZ ANYAGOK: Naponta kapunk olyan kéréseket, hogy ha tudnánk szerezni kenel építéséhez anyagokat: oszlopokat, táblás kerítést, betont, kavicsot, sódert, gyeptéglát, kenelek fedésére bármit, ami szállítása nem kerül többe, mint maga a felajánlás.

HANGYA ÁLMOK:

Kicsi hangyácskákként furcsa álmaink vannak. Nagyon szeretnénk, ha többet tudnánk segíteni a kóborkutya kérdés megoldásában. Kidolgozott terveink vannak. A megvalósításhoz viszont  szükségünk van „befektetőkre”, akik valami nagyon hasznosra szeretnének áldozni.

Sokszorosan tudnánk visszaszorítani a bántalmazott állatok, a kidobott állatok, a nem kívánt almok számát. Kevesebb lenne a menhelyek dolga, így nem csak kizárólag a többszörös teltházat látnák el, de lenne idejük lelki és testi rehabilitációra, napi sétáltatásokra, örökbeadás utánkövetésére…

Hát, ilyesmikről álmodozunk mi.

 

Amennyiben szívesen segítenél, de nincs rá lehetőséged, nézz szét otthon.

Biztos találsz olyasmit, ami a gazdátlanokat gondozók számára nagy öröm lehet:

http://www.hangyakozosseg.hu/kiemelt/adomany/

 

Köszönjük szépen:

Hangya Közösség