Ivartalanítás ajánlása önkormányzatoknak


Ivartalanítás problémakörének körbejárása: ajánlás állatvédő szervezetek részéről

Pályázat indul a Magyar Falu Program keretében Magyarország területén működő 5.000 fő, és ez alatti állandó lakosságszámú települések önkormányzatai/önkormányzatok részére

A pályázat címe: Felelős állattartás elősegítése

Pályázat célja: Lakossági gazdás és kóbor kutyák és macskák ivartalanítására fordítható, a programban ivartalanításra kerülő állatok veszettség ellen történő beoltására és transponderrel (mikrochippel) történő megjelölésére.

A pályázat elérhetősége: https://e-kerelem.mvh.allamkincstar.gov.hu/enter/mfpbongeszo/mfpBongeszoLite.xhtml

Mérföldkő és a változás szele:
Idén először a NÉBIH és a Kormány is elismerte, hogy a legégetőbb probléma a kutyák és macskák felesleges szaporulatából adódik.

Valós gond a kóbor állatok megoldása/kezelése. Ezek a problémás kutyák és macskák a felelőtlen állattartók állatainak nem kívánt szaporulataiból, azaz gazdás állatokból lesznek. Valahol valaki hagyta, hogy megszülessenek. Ez a program, segít elébe menni a később problémaként megjelenő állatállomány megfelelően célzott szabályozásának.

Az önkormányzatok elsősorban lakossági igényekre reagálnak. Amennyiben úgy érzed, hogy neked, a településednek nagy szüksége lenne ivartalanításra, jelezd a polgármesterednél, jegyződnél. Akár a segítségedet is nyújthatod az igények összeírására ismerőseid körében! Ez a pályázat a gazdás állatoknak szól!

Minta levél, amit igényed szerint kiegészíthetsz, vagy rövidíthetsz:
Levél az önkormányzathoz