Fogjunk össze a gazdátlanokért

Mi minden nap megtapasztaljuk az alulról jövő kezdeményezések erejét, a közösséggé kovácsolódás élményét. Idén olyan problémát karoltunk fel, ami életeket menthet.

A Hangya Közösség vidéki menhelyeknek segít. Jelenleg kb. 17.000 kutya él állatvédők gondozásában. Sokszor kétszeres, háromszoros telt házzal működnek. A helyzet katasztrófa közeli, kb. 100.000 kutya kóborol az utcákon. A menhelyek nem bírják a megnövekedett mennyiséget élelemmel, orvosi költségekkel. A legnagyobb probléma télen mégis a kutyaház: sok kutya csak kuporog a hidegben, minden védelem nélkül: megfázik, felfázik, odafagy.

Nagy álmunk, hogy olyan tartós, időtálló kutyaházakat juttathassunk le a vidéki menhelyekre, amiket sok-sok évre terveztek, kimondottan menhelyi körülményekre. Olyan házat, ami sok-sok év alatt akár több száz kutyának is segítséget jelenthet. 2 éve kísérletezünk, találtunk olyan gyártót, aki a gazdátlan állatok számára magas kedvezménnyel, szinte anyagárban elkészíti.
Már csak segítőkre van szükségünk. Rátok.

  1. CSAPATMUNKA: Szervezz egy kis segítő csapatot magad körül. Lehet baráti társaság, munkahelyi csapat, hobbidhoz kapcsolódó, kutyasétáltatói köröd vagy akár facebook-os ismerőseid.
    Kérdezd meg, kinek lenne kedve segíteni közülük. Adománygyűjtő urnát szívesen biztosítunk. Adományigazolást természetesen adunk.
  2. KUTYAHÁZ: Az összegyűlt támogatásból megrendeljük a megfelelő kutyaházat.
  3. A kutyaházhoz NÉVTÁBLÁT készíttetünk, amire a kért szöveg kerül: bármilyen szöveget lehet választani, akár a közösség nevével, akár egy emléktáblára gondolva.
  4. HOVA? A kutyaház a legmegfelelőbb helyre kerül, szállítását a gyártóval vállalja szervezetünk.
  5. ÖRÖK DARAB: A házikó útja követhető, későbbiekben is meglátogatható, aktuális lakója megsimogatható.
  6. Lehetőség van a későbbiekben is kapcsolattartásra a menhelyekkel: barkácsnapra vagy más együttműködés kialakítására.

Szívesen támogatjuk az adományozó csapat kommunikációját. Platformjainkon hivatalosan is megköszönjük, de nyitottak vagyunk akár nagyobb sajtókommunikációra is.

Amennyiben tárgyi adományokra is kiterjesztenétek a gyűjtést, megköszönjük. Mindenkinél lapulnak olyan kidobásra szánt holmik, amik a menhelyek számára még nagyon hasznos lehet.
Nézzetek szét listánkon: Adományba gyűjtünk

Sokkoló képek csak erős idegzetűeknek: 2014-es gyűjtésünk előtti állapotok.
Ezért csináljuk: https://www.facebook.com/HangyaKozosseg/photos/?tab=album&album_id=717617141662779

Bővebb információ a programról:
www.kutyahideg.hu

Amennyiben nem szívesen dolgozol csapatban, megköszönjük ha másként támogatod munkánkat.
A kiszolgáltatott kutyák számára akár egy csoki ára is hatalmas segítség: Sok kicsi sokra megy.
(Bankszámlaszámunkat vagy Paypal címünket a jobb felső sarokban megtalálod)

kutya-infografika-final

Kész házikó:

SONY DSC